21 Mayıs 2014 Çarşamba

COĞRAFYANIN GELECEĞİ




                                               COĞRAFYANIN GELECEĞİ


               Coğrafyanın geleceği hakkında ben ileride coğrafya ya daha da büyük işlerin düşeceğini düşünüyorum. Günümüzde büyük iklim değişiklikleri ve devletlerin rant uğruna giriştikleri nükleer yarış,ormanların tahribi,dünyanın aşırı ısınması yaşlı dünyamızı yolun sonuna doğru götürüyor ve ileride neredeyse coğrafya biliminin baş vurulacak bilim haline getirecek.
           
                      Gelişen teknoloji ve hızlanan nükleer yarış dünyamızı sonuna yaklaştırıyor ve bu sorunların görüşüleceği ve az da olsa bu sona yaklaşımın önüne geçme yollarını arayacak bilim dalı coğrafya olduğundan coğrafya bilimi kendini geliştirerek yoluna devam edecek.

                      Çoğunu büyük ülkelerin başını çektiği devletler siyasi,ekonomik çıkarlarına ters düştüğünden Kyoto Protokolünün altına imza atmıyorlar. Yine aynı ülkelerin başını çektiği savaş lobisi ülkelerin kullandığı kimyasal silahlar hem dünyamızın çehresini ve atmosferimizin sonunu getiriyor ve bu ülkeler bu çığırtkanlıklarını biran evvel bitirmedikçe sona doğru yaklaşıyoruz.

                  Kısacası dünyamız bir sona doğru yaklaştığından ve bu soruna çözüm üretecek bilimde coğrafya olduğundan coğrafya ileride kendini karşımıza dahada çok çıkaracak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder