21 Mayıs 2014 Çarşamba

YAŞANILACAK YER



                                                                 ARTVİN


                        Yaşanılacak yer olarak kendime Artvin'i seçmemdeki neden Artvin'in doğası ile olsun tarihi ile olsun insanları , kültürleri , olsun bende bir merak havası oluşturdu.
                       Artvin doğası bakımından Türkiye'de yaşanılacak yerlerin belkide başında geliyor.Şehrin bunaltıcı havasından kaçıp kendimizi doğaya bırakmak Artvin dağlarında mümkün belkide. Bilindiği gibi dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de bir HES projesi adı altında doğa kıyımı yapılıyor, Artvin halkı bu HES'lere karşı doğasının , tarihinin ,ormanlarının mücadelesini veriyor.Bu kadar doğasına sahip çıkan bir halka aynı doğayı paylaşmak her insan için dikkat çekicidir.
                     Artvin jeopolitik konumu bakımından ülkemizde Doğu Anadolu ile Kara Deniz arasında bir köprü olmuştur. Artvin' hem Kara Deniz halkının hem Doğu Anadolu halkının kültürüne rastlayabiliriz.
İki kültürü bir arada içinde barındıran bu küçük il bir kültürel sentezin güzel bir örneği olarak çıkıyor karşımıza.Burada bu kültür sentezi içerisinde,beton yığını haline gelmiş şehirlerden kurtulup yaşamak her insana büyük bir haz verir.
                 Kısacası Artvin hem halkının doğaya olan saygısı ile hem resim tablolarını andıran doğasıyla, iki kültürün kardeşçe bir arada güzel bir sentez oluşturmasıyla, dikkatimi çekti ve yaşanılacak yer olarak kendime Artvin'i seçtim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder